Föräldramöte 29 aug 2013

Kungsbacka 29 augusti 2013

Föräldramöte 5A

  • bloggen
  • klasslistan – stämmer uppgifterna
  • lappar – PUL, trivselregler, målsmanslapp
  • ansvarsgrupper
  • Pernilla – matematikkurs
  • utflykter

Jag prövar i år ett nytt forum att få ut information till er alla. I augusti startade jag en blogg och ber er alla testa den med mig. Gå in på www.hede5a.wordpress.com och klicka på följ. Följ instuktionerna. Tack! 😉 Det är jättebra om barnen också följer bloggen via sina mailadresser. Då kan de själva söka information om t ex läxorna.

Klasslistan skickades runt och eventuella ändringar gjordes. Ni som inte kunde närvara kan väl maila adress och hemtelefonnr till mig så kollar jag om det stämmer med listan.

Tre ”lappar” delades ut. Tacksam om de kommer tillbaka så fort som möjligt.

Klassen brukar vara indelad i fyra ansvarsgrupper. Vi tog beslutet att göra så även i år. Jag återkommer inom kort med denna indelning. (Charlotte Jonsson kommer skicka förra årets indelning till mig, TACK!) Första uppdraget är Skördefesten. Den går av stapeln den 12 oktober. 5A och 5B har blivit tilldelade brödbordet.

Jag började läsa 30p matematik i våras. Vissa onsdags eftermiddagar kommer jag vara borta. Detta är inget som påverkar klassens lektioner då Lena har dem sista lektionen men jag vill att ni ska veta att jag inte är på skolan.

Det blir utflykter även i år! Den 19 september åker alla tre 5:orna till Slottskogen. Senare i höst blir det skolbio,

Eskil och Trinidad
Svenskt tal. Regi: Stephan Apelgren  1 tim, 38 min

Spelperiod: 11-22/11
Sista anmälningsdag: 18/10
Förhandsvisning: 17/9 kl 17.00
Tema: Sagor och äventyr  

Eskil packar uppgivet flyttkartongerna för att med sin pappa dra vidare till en ny norrbottnisk ort, nya klasskamrater och en ny hockeyklubb. Eskil och Trinidad handlar om rotlöshet och barnets sorg i kläm mellan föräldrar i skilsmässa. Men också om att finna en själsfrände där man minst anar. Det som började som en tröstesaga åt regissörens egen son har utvecklats till ett både jordnära och magiskt filmäventyr med ett storslaget landskap som fond.
När vi läst om Medeltiden åker vi till Lödöse museum. Här finns många roliga aktiviteter för eleverna. http://lodosemuseum.se

I maj 2014 åker vi till Gränna. En underbar resa med glasblåsning, Andrémuseumet, färja, Remmalag på Visingsö, kultur, medeltid och polkagristillverkning. Detta blir ungefär 200kr/elev. Vi brukar få ca 5000 kr av HFF till bussen.( (Bussen kostar runt 8500kr + alla aktiviteter och lunch på Solbacken på Visingsö) Jag hoppas att alla tycker att detta är ok. Vi samlar in pengarna i april. Det blir inga andra kostnader för er, mer än alla goda matsäckar ni måste göra förstås.

Det fanns ett önskemål att även andra lärare kan skriva lite i bloggen. Jag ska framföra detta.

I matsalen presenterades personalen i år 4 och 5. Jonas Arvidsson informerade om Grön Flagg och om vad som troligtvis kommer gälla ang. skriftliga omdömen och åtgärdsprogram. Tomas Ring (7-9) informerade och visade det ”nya” Unikum.

Pernilla

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s